Preberite več o POS sistemi 

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

POS sistem bistven

Posted by [email protected] on Comments comments (25)

POS stojala za Point of Sale in se nanaša na trgovino, kjer so vse transakcije dokončno izoblikovati ter plača za. Trgovina na drobno ter restavracija menedžerji pogosto uvajanje POS sisteme za izboljšanje učinkovitosti in pospeši kupca skozi dal. Za razliko od blagajne, POS sistemov oskrbe številne napredne funkcije za obravnavanje poslovanja kot so grafični tabela meni upravljanje. Poleg tega nudijo bogastvo analizo in poročanje o možnosti, ki so ključnega pomena za večja podjetja. Voznik zadaj te funkcije je POS programske opreme.

 

 

Kot PC, POS sistem možganov je CPU (srednji predelovanje enota). CPU vozi prepustnost podatkov in crunches številke. Z visoke hitrosti CPU lahko zaženete kompleksnejše POS programske aplikacije. Danes, večina POS sistemi uporabljajo čipi, ki so PC osnova. Koklja hitrosti je navedena v MHz in je grob kazalec od predelovanje sila. Vendar, vrsto procesor VIA, ATOM ali Celeron čip na koncu ostaja ključ pri ocenjevanju uspešnosti CPU in vpliva na cene sistema.

Operacijski sistem (OS) je osnovni umestiti software, kateri runs POS sistem strojne opreme. Deluje tudi kot je programska oprema POS. Prodajalci lahko ponudi lastniške programske opreme, Open Source software kot na primer Linux, ali izdelkov na osnovi Microsoft. Vsak ima svoje prednosti in cons. Linux, na primer, ne zahteva licenčnine, vendar nima veliko voznikov, ki MS zmnožek že prišli. Poleg tega Linux uporablja manj virov in je varnejši kot MS zmnožek, kateri pa trpijo več varnostnimi grožnjami, kot so virusi. Nasprotno, MS zmnožek oferirati aplikacije in domačnosti, vsi vemo, in ljubezen iz naših računalnikov.

 

 

POS sistemi so vgrajeni (lastniških) ali računalnik, ki temelji. Lastniški POS sistemov zahteva nobene namestitve OS, kot vse priti pre-natovorjen. Konfiguraciji strojne opreme ni potrebno niti so skupne PC težave so prisotne. Nadaljnje, vgrajeni POS sistemi ne prihajajo z velikim ceno. PC sistemi, nasprotno, zagon vaših priljubljenih aplikacij, ki temeljijo in vam omogočajo, da namestite svojo programsko opremo. Ponavadi vsebujejo več silen predelovalec, zato jih najdete v večjih trgovinah in restavracijah. Očitno večje procesorske moči pomeni, jih boste plačevali premijo tudi. Izbira tukaj je odvisna od tega, kaj potrebujete. Ali želite, da sistem, ki je pripravljena iti ali želite prilagoditi vse?

Še enkrat, lahko potegnemo vzporednice v raèunalniku. Več pomnilnika imate, hitrejši POS sistem bo ročaj aplikacije.

Shranjevanje se nanaša na koliko informacij sistema lahko shranite lokalno na stalno. Trdi diski zagotavljajo več prostora za shranjevanje, vendar so dražji, ker TRENUTEK uskladiščenje je cenejši, vendar ne zagotavljajo enake prostornine.

USB-skenerji, palice, tiskalniki, klaviature RS232-skenerji, lestvice, modemi, itd LAN mreže PS/2 – miško tipke denar predal (RJ11) kvarta razpoka


Rss_feed