Preberite več o POS sistemi 

Click here to edit subtitle

Izvor

Zgodovina blagajne 

James Ritty lokalno trgovino ZDA lastnik leta 1879 izumil blagajno. Je imel vedno težave, ker sami nekaj svojih delavcev pripomogla k njegovi dnevni zaslužek. Da bi našli rešitev, ki je skušal izumiti blagajno. Preprečila svoje delavce iz odpiranje predala denar tako zlahka ne njega razumen, ker blagajno pozvonil po vsaki transakciji ali njegovo osebje odpiranju predala. Zaradi visok zvok, blagajno zvonec humorno predložena kot 'zvonec slišal okoli sveta'. Danes, blagajne so najbolj pogosto najdemo v trgovinah. Uporabljajo se za shranjevanje poslu podatke, izračun cene in spremenite, kot tudi zagotavljanje različnih plačilnih možnosti kupcu. 


V primerjavi z skromnih začetkov prvi blagajne, ki bi lahko samo varno hranijo gotovino in dodajanje enotnega stališča prihodkov, sodobno blagajno je dosegla pomemben napredek. Danes opravlja različne napredne funkcije. Blagajne delimo v tri glavne kategorije. 


Klasična denar Register

You lahko najdete standardne blagajno najpogosteje v malih maloprodajnih trgovin in restavracij. Enoten denarni predalu zdaj odpre, ko uradnik naredi prodajo. Sodobne blagajno omogoča uporabniku, da ne samo vnesete cene, ampak tudi dodelitev elementa oddelkov (ponavadi skupina izdelkov), ki si je že programirana. To daje uporabniku prednost analizira svoje podatke o prodaji videti, kateri oddelki so prodali najboljše. Poleg tega ECR natisne potrdilo za kupca, s čimer mu dali kopijo prodajne transakcije za lastno evidenco. 


Sodobne blagajno in POS sistem 

Še, sodobno blagajnah ne zahteva od uporabnika vstopiti cene ročno, s čimer se zmanjša možen vir napak. Omogočajo uporabniku omogoča skeniranje v elementih s pomočjo črtne kode, ki enolično identificira element za prodajo. Uporabnik lahko s tem vnesite ceno info, samodejno in knjigo artikla iz zaloge skladišča. Veliko blagajne vključi vse funkcije za upravljanje, trgovino lastnik mora opravljati svoje dejavnosti. Celo omogočajo povezave ERP sistem, ki omogoča vodjem slediti prodaje in upravljanje spremeni vrstni red točk, hvala za informacije, da register skladbe in trgovin. Poleg tega POS sistemov (QTouch 10 ali QTouch 12, na primer) moči sod tir kupljiv obnašanje vračanje kupcev, da bi jih ponujajo posebne ponudbe ali jih usmeriti s promocije. 


Prihodnost POS - Self-Ceck-Out števci, Tablet POS, in oblak POS 

Najnovejšo generacijo blagajne sestavljajo eksperimentalni self-check-out števci, ki omogoča uporabnikom, da skandirati elementov sami brez pomoči uradnik. Stranka nato plača s kreditno kartico ali na bankomatih. Vendar pa ta sistem je še vedno v poskusni fazi v večini držav. V ZDA veliko maloprodajnih verig že uvedli takšnih sistemov. Na splošno, so teči okrog 10.000 USD. Ekstremnih cena še vedno predstavlja veliko oviro za sprejem za večina trgovin. Zato ostane zanimivo videti, kaj prinaša prihodnost za industrijo na drobno in restavracija. 


V zadnjih letih smo videli prihodom tableta temelji POS sistemi, ki delujejo na Windows, iOS, ali Android operacijski sistem. Poleg tega, nekateri prodajalci preselili 'možganov' na POS v oblak. Ko prah poravna v prihodnjih letih, bomo odkrili, kateri model je najprimernejši ali če tablet POS bo postala druga komponenta izdelčnega POS.